Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Προβλήματα εν μέσω θέρους στην ακτοπλοΐα

Προβλήματα στη γραμμή Κυθήρων και Αντικυθήρων και παροπλισμός των πλοίων του Γ. Αγούδημου

Xωρίς πλοία κινδυνεύουν να μείνουν μέσα στην τουριστική περίοδο νησιά του Αιγαίου καθώς είτε λήγει η σύμβαση που είχε συναφθεί με την πλοιοκτήτρια εταιρεία τους είτε οι ναυτικοί τους βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας για μη καταβολή δεδουλευμένων.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι μόλις χθες το υπουργείο Ναυτιλίας δημοσίευσε την προκήρυξη για επαναληπτικό διαγωνισμό που αφορά την κάλυψη με επιδότηση 14 γραμμών στο Αιγαίο και ο οποίος αφορά την τρέχουσα δρομολογιακή περίοδο που λήγει σε πέντε μήνες.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου και μέχρι να ολοκληρωθεί η θερινή περίοδος θα έχει φθάσει στο τέλος της.

Προβλήματα σύνδεσης είναι δεδομένο ότι θα αντιμετωπίσουν σε λίγες μέρες τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα καθώς στις 15 Ιουνίου λήγει η σύμβαση που είχε υπογραφεί μεταξύ του ΥΕΝ και πλοίου της ΛΑΝΕ.

Επίσης προβλήματα αναμένεται να παρατηρηθούν στην σύνδεση της Ικαρίας καθώς η πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου Σαρδηνία Βέρα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και δεν καταβάλει τα δεδουλευμένα στους ναυτικούς της.


Απλήρωτοι
Το Αιγαίο στερείται φέτος ακόμα και τα πλοία του Γεράσιμου Αγούδημου τα οποία παρά τα προβλήματα που παρουσίαζαν με συνεχείς βλάβες, έδιναν κάποιες διεξόδους στις συγκοινωνιακές καλύψεις των νησιών.

Οι 500 περίπου ναυτικοί της G&A Ferries παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα όλα τα πλοία της να βρίσκονται ακινητοποιημένα. Η ΠΝΟ αποφάσισε χθες κατά πλειοψηφία να μην προχωρήσει σε απεργία σε όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας αλλά να εξετάσει νομικά την δέσμευση των χρημάτων για τις επιδοτούμενες γραμμές που εισπράττει ο Γ. Αγούδημος από το υπουργείο Οικονομικών. Σήμερα επίσης αντιπροσωπία της ΠΝΟ θα επισκεφθεί το υπουργείο Ναυτιλίας.

Πάντως χθες ο κ Παπαληγούρας απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις για την ακτοπλοΐα και την τύχη των ναυτικών στα πλοία των εταιρειών που έχουν πάψει να πληρώνουν δεδουλευμένα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters