Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Ίωνας Δραγούμης, οι εποχικές αναλογίες και η ελληνική ΑΟΖ…

Όταν ο μεγάλος στοχαστής, ακτιβιστής, διπλωμάτης, και στο τέλος μάρτυραςτωνιδεών του, αλλά και των ιδεοληψιών των πολιτικών του αντιπάλων,Ίων Δραγούμης (1878-1920), έγραφε το περίφημο πόνημά του «Όσοι ζωντανοί», το 1911, η χώρα μας βρισκόταν στην ίδια λίγο ως πολύ θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Η Ελλάς του 1911, προσπαθούσε από τη μία να επιβιώσει της επερχόμενης βαλκανικής, ευρωπαϊκής αλλά και παγκόσμιας θύελλας, βρισκόμενη σε δεινή οικονομική θέση, με ένα τελείως ασταθές και μετριοκρατικό πολιτικό σύστημα, αλλά από την άλλη διατηρούσε την ελπίδα της αναγέννησης η οποία βρισκόταν χαραγμένη στις ψυχές και τις σκέψεις των ανθρώπων της.
Πολύ σύντομα, μετά την έκδοση του έργου του, με το οποίο ο Ίωνας Δραγούμης καλούσε τον ελληνισμό να σηκωθεί από τον τάφο του, πολύ σύντομα, ίσως συντομότερα και από ότι ο ίδιος ο συγγραφέας φανταζόταν η εποποιία των βαλκανικών πολέμων στην ουσία απογείωσαν το έθνος και το έβαζαν στον γεωπολιτικό χάρτη της Ευρώπης μετά από αιώνες ανυπαρξίας, χάρτη στον οποίο παρέμεινε ακόμα και μετά το δράμα της Μικράς Ασίας.
Ακριβώς έναν αιώνα μετά, η Ελλάς βρίσκεται στην ίδια δεινή πολιτική και οικονομική θέση με την οποία βρισκόταν το 1911 και το 1912. Η χώρα είχε χρεοκοπήσει λόγο της υπερπροσπάθειας των πρώτων Ολυμπιακών αγώνων (1896), καθώς και της στρατιωτικής ήττας στον πόλεμο του 1897 με την Οθωμανική Αυτοκρατορία ενώ η εγκατάσταση μίας… Τρόικας για τη διαχείριση των οικονομικών της χώρας καθώς και της καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων δημιουργούσε μία αφόρητη δημοσιονομική πραγματικότητα. Ταυτοχρόνως, το Μακεδονικό πρόβλημα βρισκόταν σε έξαρση και το πρόβλημα της Κρήτης ταλάνιζε τόσο την Αθήνα όσο και τη διεθνή κοινότητα. Μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν μπορούσε να ανταποκριθεί, ενώ τα μικροπολιτικά παιχνίδια, ανέβαζαν και κατέβαζαν κυβερνήσεις οι οποίες λειτουργούσαν ως ατζέντηδες εγχώριων αλλά και εξωτερικών συμφερόντων.
Ελπίζουμε πως η σύντομη παραπάνω παράγραφος να θυμίζει στον ζαλισμένο από τις πανταχόθεν «σφαλιάρες» Έλληνα, πως όλα αυτά που ζει σήμερα κάπου τα έχει ξανασυναντήσει (είναι χαρακτηριστικό πως η μόνη διαφορά με 100 έτη πριν είναι πως στη θέση του «Κρητικού Ζητήματος» σήμερα έχουμε το «Κυπριακό Ζήτημα», η ουσία όμως παραμένει ίδια και σχετίζεται με τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου και της διώρυγας του Σουέζ).
Μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο ο μεγάλος Έλληνας στοχαστής δουλεύει για την πατρίδα. Η δραστηριότητά του, την οποία κάθε Έλληνας θα έπρεπε να είχε διδαχτεί, μπορεί να συγκριθεί άνετα με τη δουλειά που επιτελούν σήμερα οι διάφορες μυστικές υπηρεσίες στο εσωτερικό κρατών που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν. Δουλεύει ο Δραγούμης τόσο από την Οθωμανική Θεσσαλονίκη όσο και από την σκλαβωμένη Κωνσταντινούπολη, ενώ στον ελεύθερο (λέμε τώρα…) χρόνο του συγγράφει έργα τα οποία κάθε ελληνική ψυχή θα έπρεπε να είχε… αποστηθίσει και κάνει τρόπο ζωής. Αντ’ αυτού, το ελληνόφωνο νεοελληνικό κράτος ανέχεται και σπονσοράρει απόψεις όπως ότι στη Σμύρνη είχε «συνωστισμό» στη προβλήτα (μάλλον λόγω της ζέστης της εποχής με αποτέλεσμα να πέσουν οι Έλληνες στη θάλασσα για… μπάνιο).
Με το «Όσοι Ζωντανοί» ο Ίωνας στοχάζεται τον Έλληνα και την Ελλάδα όπως θα πρέπει να είναι και όχι όπως είναι, ενώ προτείνει – γενικά με το έργο του – μία πορεία την οποία εάν το έθνος είχε ακολουθήσει, τώρα ίσως να μη μιλάγαμε καν για τη Μικρασιατική τραγωδία. Σήμερα το έργο του Ι. Δραγούμη καθίσταται όχι μόνο επίκαιρο αλλά επιτακτικό τόσο στο να (ξανα)διαβάσουμε να το κατανοήσουμε και να ακολουθήσουμε τις επιταγές του. Σήμερα, ο νέος ελληνισμός, ο οποίος πρόκειται να αναγεννηθεί από τις στάχτες του παλαιού μεταπολιτευτικού/«προοδευτικού» συστήματος που μας οδήγησε στη παρούσα κατάσταση, καλείται στην ουσία θα ακολουθήσει το πρόσταγμα του μεγάλου Έλληνα.
«Όσοι ζωντανοί» καλούνται να απαιτήσουν από τις ελληνόφωνες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης να λειτουργήσουν για μία φορά με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού έθνους. «Όσοι ζωντανοί» σε αυτό το ετοιμοθάνατο σύστημα καλούνται να υπογράψουν το πιστοποιητικό γέννησης του νέου Ελληνισμού το οποίο δεν είναι άλλο από την έκκληση-απαίτηση προς τους εκπροσώπους στη Βουλή των Ελλήνων να περάσουν νόμο για την δημιουργία Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).
Το «defence-point.gr» ενώνει τη φωνή του με όλους αυτούς τους… «εμπόρους ελπίδας» σύμφωνα με τα γνωστά φθαρμένα μυαλά με τις ανάλογες συνειδήσεις, οι οποίοι φαίνεται πως μπορεί να μη πείθουν το εγχώριο… πρωτοκλασάτο προσωπικό για τα πλεονεκτήματα της ΑΟΖ, αλλά έχουν πείσει Άγγλους, Γάλλους… Πορτογάλους, με την παρουσίαση στοιχείων τα οποία έχουμε κατά καιρούς παρουσιάσει και από τη συγκεκριμένη διαδικτυακή γωνιά. Αίφνης, κάποιοι θυμήθηκαν ξαφνικά πως «τρώνε σε ελληνικό εστιατόριο», ή πως «ματώνει η καρδιά τους» για τους Έλληνες συνταξιούχους… ας είναι, κάλιο αργά παρά ποτέ.
Το «defence-point.gr» κάνοντας λοιπόν μία έκκληση σε… όσους ζωντανούς. τους προτρέπει να μπουν στη παρακάτω διεύθυνση (http://www.ipetitions.com/petition/elliniki_aoz/) και με την υπογραφή τους να δώσουν ζωή στη νέα Ελλάδα, η οποία δεν μπορεί παρά να χτιστεί από εμάς, με ή χωρίς αυτούς (παραφράζοντας και επιτυχημένο προεκλογικό σποτ του νέου… ΠΑΣΟΚ, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ).
Όσοι ζωντανοί λοιπόν, προσέλθετε.

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Η παρακμή της ελληνικής κοινωνίας σε μία φωτογραφία


Αν κάποιος θα ήθελε να αποτυπώσει την παρακμή της ελληνικής κοινωνίας ή τουλάχιστον μέρος αυτής  αρκεί να δει την παρακάτω φωτογραφία. Ο άνθρωπος αυτός εκτέλεσε εν ψυχρώ έναν οικογενειάρχη, ο οποίος υποτίθεται ότι ανήκε στον μέσο απλό άνθρωπο που οι ομοϊδεάτες του υπερασπίζονται κατά τα λεγόμενά τους.
Για να καλύψουν το τραγικό λάθος τους βάφτισαν τον δολοφονημένο οικογενειάρχη ρουφιάνο και πίστεψαν ότι καθάρισαν με ένα απλό "λάσπωμα" στο θύμα. Αν όντως είναι έτσι γιατί δεν έχουν δώσει τα σχετικά στοιχεία που διαθέτουν για να αποκαλούν το θύμα ρουφιάνο. Τα άτομα αυτά γνωρίζουν ότι δυστυχώς υπάρχουν πολλά κορόιδα έτοιμα να τους ακολουθήσουν αρκεί να βρουν ένα ιδεολογικό "αμπαλάζ" και να έχουν έτοιμες απαντήσεις (χωρίς επιχειρήματα, σλόγκαν θέλουν να ακούνε) για ότι κάνουν. 
Image
Το μεγάλο πρόβλημα για την κοινωνίας μας είναι ότι οι περισσότεροι αδιαφορούν για κινήσεις όπως η ανάρτηση αυτού του πανό που αποδεικνύει πόσο λίγο οι πολίτες σήμερα ενδιαφέρονται για την κατεύθυνση προς την οποία οδηγούμαστε. Όταν μία ομάδα ανθρώπων αναρτά ένα πανό που δοξάζει ένα δολοφόνο και οι υπόλοιποι πολίτες δεν αντιδρούν τότε κάτι δεν πάει καλά.
Από την άλλη πλευρά ο φασισμός είναι ριζοσπαστική αυταρχική εθνικιστική πολιτική ιδεολογία και μαζικό κίνημα, αν στην εθνικιστική βάλουμε διεθνιστική αυτόματα έχουμε τον ΑΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΜΟ, ο οποίος έχει πολλούς οπαδούς στη χώρα μας και αρκετό "σπρώξιμο" από μερίδα των ΜΜΕ καθότι αναφέρονται ως "νεαροί αντιεξουσιαστές" που είναι εύηχο και όχι ως ακροαριστερούς ή αναρχοφασίστες .
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων θέλει να καταστρέψει τα έθνη κάτι που και ο αναρχοφασισμός επιδιώκει και διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία. Τα συμπεράσματα δικά σας.

 defencenet 

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Οι έξυπνοι με τις εύκολες λύσεις...

Οι έξυπνοι με τις εύκολες λύσεις

Tου Στεφανου Κασιματη

«Εσείς τι θα κάνατε για να πετύχετε τους στόχους στους οποίους λέτε ότι αποτυγχάνει η κυβέρνηση;» Είναι η ερώτηση που ευλόγως ακολουθεί το στερεότυπο, μακρόσυρτο κήρυγμα κατά της πολιτικής του Μνημονίου από τον μονίμως περιοδεύοντα στα ραδιοφωνικά μικρόφωνα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου το όνομα δεν έχει σημασία. Εκείνος τότε παίρνει το σύνηθες, γλοιώδες, δασκαλίστικο ύφος του -αυτό που υποτίθεται ότι ταιριάζει με την ηθική και πνευματική ανωτερότητα της Αριστεράς- και, χαμηλώνοντας λίγο την ένταση της φωνής, σαν να πρόκειται να μας αποκαλύψει το μεγάλο μυστικό, αρχίζει να εξηγεί στα «παιδάκια» του ραδιοφωνικού ακροατηρίου ότι θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, θα κόψουν στο Δημόσιο τις «περιττές σπατάλες» (λες και υπάρχουν... αναγκαίες σπατάλες) και άλλα ηχηρά παρόμοια.

Είναι τα συνήθη φούμαρα αυτά· τα ακούμε χρόνια τώρα από κυβερνήσεις είτε της Κεντροαριστεράς είτε της Κεντροδεξιάς. Είτε με τη μορφή του «άλλου δρόμου» (τρίτου, τέταρτου, πέμπτου; - έχω χάσει πια το μέτρημα...) είτε στην εκδοχή της ηθικής προσταγής για «σεμνότητα και ταπεινότητα», η ουσία τους συμπυκνώνεται πάντα στον βλακώδη ισχυρισμό ότι υπάρχει κάποιος δήθεν μαγικός τρόπος -ο οποίος, παρεμπιπτόντως, ποτέ δεν εξηγείται σαφώς και πουθενά αλλού δεν έχει εφαρμοσθεί- να φτιάξουμε καλύτερους ανθρώπους. Αυτό ήταν πάντοτε η απάντηση των κυβερνήσεων της πασοκαρίας, πράσινης και γαλάζιας, μπροστά στα προβλήματα. Ως στάση είχε την εξήγησή της: ούτε οι μεν ούτε οι δε ήθελαν να αλλάξει τίποτε, διότι πολύ απλά δεν ήθελαν να πάψουν να νέμονται τα οφέλη από τη σχέση κράτους, κόμματος και οικονομίας, που με τα χρόνια είχε εξελιχθεί σε ένα σύμπλεγμα σχεδόν αξιεδάλυτο. Σχεδόν, όπως είπα - διότι έπειτα ήλθε η κρίση και ο μύθος που ζούσαμε στην Ελλάδα τελείωσε.

Οχι όμως και για την Αριστερά του Τσίπρα: γι’ αυτούς ο μύθος δεν έχει τελειώσει. Διότι, καθώς οι άλλοι ψελλίζουν ως επί το πλείστον ακαταλαβίστικες ασυναρτησίες, για να κρυφτούν από την αλήθεια που τους εκθέτει, η Αριστερά του Τσίπρα το μόνο που έχει να εισφέρει στη συζήτηση για το τι κάνουμε τώρα είναι τη δική της εκδοχή της φουμαρολογίας του παρελθόντος. Ποια ανώδυνη εξοικονόμηση πόρων, δηλαδή, μπορούν να κάνουν οι φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ και γιατί δεν μπόρεσαν να την κάνουν οι κυβερνήσεις των δύο τελευταίων χρόνων;Μήπως επειδή τους αρέσει και το μαστίγιο της τρόικας να νιώθουν και τις κατώτερες συντάξεις να κόβουν και τις υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους ιδιώτες να αφήνουν απλήρωτες; Εχουν την απαίτηση, με άλλα λόγια, να πιστέψουμε ότι τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν σήμερα είναι οι μαζοχιστές της αυτοκαταστροφής, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι έξυπνοι με τις εύκολες λύσεις; Μόνον οι ανόητοι θα το πίστευαν...

Τα ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές είναι κάτι καινούργιοόμως τα υλικά με τα οποία είναι φτιαγμένο το κόμμα είναι παλιά. Αποτελεί ένα συνονθύλευμα στο οποίο βρίσκει κανείς από ημίτρελους αριστερούςπου ζουν στον δικό τους κόσμο, μέχρι επαγγελματίες πολιτικάντηδες(Φάνηκε, άλλωστε, στο αλαλούμ του τελευταίου μηνός, όταν ακούσαμε ώς και φωνές που υπερασπίζονταν την εξέγερση των φοροφυγάδων της Υδρας...) Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι η συγκολλητική ουσία που κρατάει μαζί το ιδιότυπο σύνολο είναι η οργή για το παρελθόν, ο πόνος της προσαρμογής στις πραγματικές δυνατότητές μας, μα πάνω απ’ όλα η συντήρηση των μύθων του παρελθόντοςότι δήθεν μπορούμε να συνεχίσουμε την αμέριμνη πορεία μας προς την εκπλήρωση των πεπρωμένων του Ελληνισμού, με υπερτροφικό Δημόσιο, με πανάκριβο κοινωνικό κράτος και, ασφαλώς, με τα λεφτά των άλλων. Αυτή είναι η ουσία της πολιτικής πρότασης που προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιοι, βέβαια, θα απαντούσαν ότι ποτέ δεν κυβέρνησανΔεν είναι εντελώς αλήθεια, διότι μπορεί να μην είχαν την κυβέρνηση, είχαν όμως εξουσία. Ειδικά το απόστημα της ανανεωτικής Αριστεράς στις διάφορες μεταλλάξεις της (το είδος που ο Οργουελ έλεγε «pansy Left»...)κυριάρχησε και εξακολουθεί να κυριαρχεί στην παιδεία, την τέχνη και τη διανόηση του τόπου. Αυτός ήταν ο χώρος που προσέφερε στους πασόκους(κατά βάσιν, έναν στρατό πεινασμένων καταφερτζήδων, που έψαχναν τρόπους να λιγδώσουν το άντερο...) το ιδεολογικό τους οπλοστάσιο. Αυτός ο χώρος, με το κύρος και την πνευματικότητά του, ανήγαγε σε υψηλά ιδεολογήματα την αποστροφή προς την επιχειρηματικότητα και την εξιδανίκευση του κράτους - πατερούλη. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησίμευε πάντα ως φυτώριο στελεχών του κράτους και του ΠΑΣΟΚΟύτε βέβαια ότι τώρα έχουν βρει εκεί καταφύγιο τα μπάζα της κατεδάφισης του ΠΑΣΟΚ. Αν τελικά η εποχή της μεταπολίτευσης θεωρηθεί ως η οιονεί τελική νίκη της Αριστεράς στον Εμφύλιο, αυτή οφείλεται κατά πολύ περισσότερο στην ανανεωτική Αριστερά με την «κανονικότητά» της, παρά στουςσταλινικούς του ΚΚΕ, που ούτως ή άλλως απωθούν και μόνο με την απόκοσμη όψη τους.

Ωστόσο, από όλη την εύκολη κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ένα σημείο είναι το κλειδί για τις μελλοντικές εξελίξεις: η πάταξη της φοροδιαφυγήςΟ ΣΥΡΙΖΑ την υπόσχεται γενικώς και αορίστως εφόσον γίνει κυβέρνηση, τώρα όμως είναι στο χέρι της σημερινής κυβέρνησης να την επιχειρήσειΣτο πεδίο αυτό θα κριθεί τελικά η αναμέτρηση μεταξύ πραγματικότητας και μύθου. Θα είναι ευκολότερη για τον καθένα η προσαρμογή στη νέα κατάσταση, αν τουλάχιστον γνωρίζει ότι η κατανομή των φορολογικών βαρών είναι δίκαιη. Αν η κυβέρνηση αυτή θέλει να αποδείξει στον κόσμο ότι δεν είναι μία ακόμη κυβέρνηση πολιτικών από τους πολιτικούς και για τους πολιτικούς, η εισαγωγή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, που δεν θα φορτώνει μόνο στους μισθωτούς και τους μικροϊδιοκτήτες το κόστος της φοροδιαφυγής και της συντήρησης του περιττού κράτους, είναι ο μοναδικός τρόπος.

Καθημερινή

“Ελληνική αριστερά”: Η προφυλακή της νέας τάξης - παγκοσμιοποίησης


“Ελληνική αριστερά”: Η προφυλακή της νέας τάξης - παγκοσμιοποίησης

“Ελληνική αριστερά”: Η προφυλακή της νέας τάξης - παγκοσμιοποίησης
Ο ΣΥΡΙΖΑ επί της υποδοχής των λαθρομεταναστών στα νησιά

Την ίδια ώρα που οι Τούρκοι «δουλέμποροι» (για να μην κοροϊδευόμαστε, πρόκειται για υπαλλήλους του τουρκικού κράτους…) αντιμετωπίζουν τα αυξημένα τον τελευταίο καιρό μέτρα φύλαξης στον Έβρο αποβιβάζοντας καραβιές λαθρομεταναστών-εισβολέων στα νησιά μας (το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι…), από την από δω πλευρά υπάρχουν κάποιοι «Έλληνες» που τους βοηθούν ενεργά στα σχέδιά τους. Κι αυτοί οι «κάποιοι» δεν είναι ούτε άγνωστοι, ούτε ανώνυμοι. Είναι οι Συριζαίοι, που συνιστούν μαζί με τους ομοίους τους κουκουέδες την εν Ελλάδι προφυλακή της αμερικανοσιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων – Παγκοσμιοποίησης! Τώρα μάλιστα που έρχονται οι Σύριοι «πρόσφυγες» -όργανα των αμερικανοσιωνιστών για την καθυπόταξη της αντισιωνιστικής ηγεσίας της Συρίας, ή τυχοδιώκτες που εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να πλημμυρίσουν την Ευρώπη- οι Συριζαίοι κινητοποιήθηκαν και βρέθηκαν στην πρώτη σειρά… επί της υποδοχής. Ιδού η σχετική ανακοίνωση… αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ προς τους προπομπούς εκατοντάδων χιλιάδων «προσφύγων» που συνωστίζονται στα τουρκικά παράλια για να περάσουν απέναντι:   
Δελτίο Τύπου 29. 8. 2012
Για άλλη μια φορά το κράτος πιάστηκε κοιμώμενο.
Η καθημερινότητα εδώ και για πάνω από έναν μήνα στη Συρία είναι γεμάτη με συγκρούσεις μεταξύ των αντικαθεστωτικών και του στρατού του φονικού καθεστώτος Άσαντ. Στον εμφύλιο σπαραγμό φαίνεται ακόμα μια φορά να έχουν εμπλακεί ξένες δυνάμεις, κάνοντας την κατάσταση ακόμα πιο εκρηκτική. Η σφοδρότητα των συγκρούσεων τις τελευταίες μέρες είναι τέτοια που οι νεκροί ανέρχονται σε πάνω από 100 ανά ημέρα. Μεγάλος είναι και ο αριθμός των σφαγιασθέντων αμάχων μεταξύ των οποίων και μικρής ηλικίας παιδιά. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πολλοί είναι οι Σύριοι που αποκλεισμένοι από τα στοιχειώδη και κυνηγημένοι από τη βία του πολέμου εγκαταλείπουν την χώρα τους αναζητώντας άσυλο κατά την διάρκεια των εχθροπραξιών.
Αν και η ελληνική πολιτεία δια στόματος υπουργού διαβεβαίωσε ότι αναγνωρίζει την Συρία ως εμπόλεμη ζώνη και ότι οι Σύριοι που εισέρχονται στην Ελλάδα αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες, δεν φρόντισε να προετοιμαστεί ουσιαστικά για την φιλοξενία αυτών των ανθρώπων. Η αστυνομία και το λιμενικό σώμα δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες από τη Συρία να αντιμετωπίζονται ως παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες. Στην περίπτωση της Σάμου οι Σύριοι, 40 τον αριθμό, αφού περιμαζεύτηκαν το Σάββατο 26/8 από το λιμενικό, μεταφέρθηκαν σε έναν μη κατάλληλο χώρο του λιμενικού ταμείου, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, άντρες, γυναίκες και παιδιά χωρίς να έχουν πρόσβαση στο άσυλο ως σήμερα. Το λιμενικό σώμα χωρίς να έχει την κατάλληλη υποδομή για την φιλοξενία τους έχει αναλάβει την σίτιση και την φύλαξή τους μέχρις ότου μεταφερθούν στα κρατητήρια της αστυνομίας, σε επίσης τραγικές συνθήκες.
Ενώ οι συγκρούσεις στην Συρία μαίνονται για πάνω από έναν μήνα και αναμενόμενο ήταν το νέο αυτό κύμα προσφύγων, η ελληνική κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός έκατσαν ως συνήθως με σταυρωμένα τα χέρια. Την ώρα που στην Τουρκία λειτουργούν ήδη 9 καταυλισμοί προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων όπου  έχουν πρόσβαση σε φαγητό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην Ελλάδα αναμένεται η αναγνώρισή και η καταγραφή τους, κωλυσιεργούν οι διαδικασίες ασύλου καταπατώνται στοιχειώδη δικαιώματα όπως η κράτηση των ανηλίκων, η σαφής ενημέρωση, η παρουσία μεταφραστών.
Οι πρόσφυγες χτυπούν βέβαια την πόρτα σε μια χώρα καθημαγμένη από τις μνημονιακές πολιτικές και στην Ελληνική Κοινωνία που βρίσκεται σε μεγάλη ανέχεια λόγω αυτών των πολιτικών, ωστόσο η προστασία της στοιχειώδους ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι αξία την οποία κατανοούν ακόμα περισσότερο οι πολίτες που πλήττονται από την οικονομική βία των μνημονίων. Παράλληλα είναι ανάγκη αυτή τη στιγμή να έρθουν στη χώρα μας αυξημένοι οικονομικοί πόροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία και την άμεση περίθαλψη των προσφύγων.
Ωστόσο, ενώ ήταν αναμενόμενο ότι θα υπήρχε προσφυγικό κύμα από τη Συρία, του οποίου ένα μεγάλο μέρος θα περνούσε από την Ελλάδα, άλλη μια φορά φάνηκε η ανικανότητα του ελληνικού κράτους να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις.
Ζητάμε :
Να λειτουργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά οι υπηρεσίες καταγραφής και ασύλου, να μεταφερθούν οι πρόσφυγες σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και για όσο διάστημα συνεχίζονται οι εχθροπραξίες.  
Να γίνει ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος.
Να αναλάβουν οι τοπικοί φορείς (Περιφέρεια, Δήμος, Εκκλησία κλπ)  πρωτοβουλίες για την άμεση ανακούφιση των προσφύγων με γνώμονες τον ανθρωπισμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Για παράδειγμα τα γυναικόπαιδα θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν προσωρινά στην Εκκλησιαστική Κατασκήνωση στον Κότσικα.
Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Σάμου
Γραφείο Τύπου
(ΥΓ): Μια παρατήρηση μόνο: Εφόσον «οι πρόσφυγες κρατούνται υπό άθλιες συνθήκες», γιατί οι Συριζαίοι «ανθρωπιστές» δεν τους παίρνουν στα σπίτια τους, να τους ταΐσουν, να τους ποτίσουν, να τους κοιμίσουν, με λίγα λόγια να τους φιλοξενήσουν, αλλά ρίχνουν το «μπαλάκι» στην Εκκλησία και στους τοπικούς φορείς;

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters