Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Νέο Ανθελληνικό παραλήρημα από τους Οικολόγους Πράσινους και το ανθελληνικό συνονθύλευμα που τους ακολουθεί.

Έλληνα πρόσεξε ποιον θα ψηφίσεις. Μην αφήσεις την αγανάκτηση σου να θολώσει την κρίση σου. ΟΧΙ ψήφο σε συνεργάτες των Τούρκων και Σκοπιανών. Οχι ψήφο σε αυτούς που θέλουν να διαλύσουν και να κομματιάσουν την Πατρίδα μας. Χώρος για ΠΡΟΔΟΤΕΣ δεν υπάρχει. 

Defencenet

Επιδοκιμασία των θέσεων για μειονότητες «Τούρκων, Μακεδόνων» από τους Οικολόγους Πράσινους (βίντεο)
Για άλλη μία φορά οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο Ευρωβουλευτής Μ. Τρεμόπουλος απέδειξαν τις αληθινές τους προθέσεις έναντι των Ελλήνων πολιτών που τους ψήφισαν και πιθανόν να μην γνωρίζουν σε βάθος τις απόψεις τους και έναντι των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών που δεν τους ψήφισαν αλλά πιστεύουν ότι οι άνθρωποι αυτοί της οικολογίας θα μπορούσαν να είναι μία εναλλακτική πολιτική πρόταση.

Κατά την διάρκεια του 8o Τακτικού Συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων συμμετείχε και ο εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτης Δημητράς, ο οποίος έκλεισε τον χαιρετισμό του με την ακόλουθη τοποθέτηση « … διεκδικείτε την πρόσληψη αλλοδαπών και Ρομά στην αστυνομία για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της. Υποστηρίζετε συστηματικά τις εκθέσεις των οργάνων για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΗΕ. Γι’ αυτό και προσδοκάμε πως θα αγωνιστείτε μαζί μας για να εφαρμοστούν οι συστάσεις τους και για τις εθνικές μειονότητες που αποτελούν “ταμπού” στην Ελλάδα, τους "Τούρκους" και τους "Μακεδόνες"».

Μόλις ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του ο Π. Δημητράς το προεδρία του συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχε και ο Μ. Τρεμόπουλος, χειροκρότησε την τοποθέτηση του Δημητρά χωρίς να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την προτροπή του για εφαρμογή των "συστάσεων" για τις εθνικές όπως τις ονόμασε μειονότητες των «Τούρκων» και των «Μακεδόνων».

Οι θέσεις του Π. Δημητρά είναι γνωστές και έχουν δημοσιευτεί πολλές φορές. Όμως ο Μ. Τρεμόπουλος ως Έλληνας πολίτης και ευρωβουλευτής θα πρέπει να απαντήσει σε αυτούς που τον ψηφίζουν ή σε αυτούς που σκέφτονται να τον ψηφίσουν, εάν υιοθετεί τις θέσεις του τουρκικού βαθέως κράτους περί Τούρκων για την μουσουλμανική μειονότητα όπως σύμφωνα με τη συνθήκη που η Τουρκία έχει υπογράψει ονομάζεται και των θέσεων για την "μακεδονική μειονότητα" του περιθωριακού, φασιστικού, απολυταρχικού καθεστώτος Γκρουέφσκι που ακόμα και η ΕΕ και οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η εθνικιστική του παράνοια έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Ακόμα και εάν πιστέψουμε ότι οι προθέσεις του Μ. Τρεμόπουλου πηγάζουν από τα ανθρωπιστικά του αισθήματα για όλες αυτές τις «κοινωνικά αδικημένες ομάδες» θα άξιζε τον κόπο οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο Ευρωβουλευτής Τρεμόπουλος να αφουγκραστούν τα αληθινά προβλήματα των Πομάκων της Θράκης οι οποίοι ποσώς τους ενδιαφέρει η ιδεοληψία των Οικολόγων Πράσινων, αλλά η πραγματικότητα και η πραγματικότητα είναι ότι δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας ζούν υπο τον φόβο όχι του ελληνικού αλλά του τουρκικού κράτους.

Γιατί πολύ απλά αν κάποιος δεν είναι ευνοούμενος του προξενείου ή πράξει κάτι που είναι αντίθετο με τα συμφέροντα του προξενείου τότε τίθεται στο περιθώριο και μπαίνει στην μαύρη λίστα. Για του λόγου το αληθές πριν από μερικούς μήνες ο εκδότης της εφημερίδας «Μπουλτέν» είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο για αυτόν ακριβώς τον ρόλο του προξενείου.
Γράφει λοιπόν ο Σαλήμ Αχμέτ εκδότης της εφημερίδας «Μπουλτέν» : «…Αυτό που μας λυπεί περισσότερο είναι το οικονομικό εμπάργκο και οι διακρίσεις που εφαρμόζει στον μειονοτικό Τύπο ο Πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή, Μουσταφά Σάρνιτς. Είναι κρίμα αλλά από τότε που ανέλαβε καθήκοντα, πριν τρία χρόνια, ακολουθεί μια πολιτική διακρίσεων σε βάρος της εφημερίδας «Μπουλτέν», στερώντας από την εφημερίδα μας κάποιες από τις δυνατότητες που παρέχονται από την Τουρκία σε άλλες μειονοτικές εφημερίδες» (http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=23259&Itemid=86).

Τα παραπάνω λόγια δημοσιεύτηκαν από την ιστοσελίδα μας αλλά και από άλλες ιστοσελίδες στην Ελλάδα οπότε κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είναι γνωστά. Όπως φαίνεται όμως συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι έχουν επιλεκτική μνήμη και γνώση και πάνω από όλα επιλεκτική ευαισθησία.

Βλέπετε όπου κάνει αισθητή την παρουσία του το τουρκικό κράτος τα δικαιώματα των ανθρώπων που καταπατώνται από αυτό, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα στις προτεραιότητες των μαχητών της "Ελευθερίας της Δικαιοσύνης και της καταπολέμησης των κοινωνικών και άλλων αδικιών".

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις του Π. Δημητρά και τα χειροκροτήματα επιβράβευσης των θέσεων του Π. Δημητρά από τον Μ. Τρεμόπουλο. Η εικόνα μιλά μόνη της.

Και για να μην περάσει σε κάποιους από το μυαλό να κατεβάσουν το βίντεο τους λέμε ότι έχει αποθηκευτεί και θα το ανεβάζουμε συνεχώς. Σε αυτούς τους δύσκολους και κρίσιμους καιρούς ΚΑΝΕΝΑΣ δεν δικαιούται να παίζει με τα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ για να ικανοποιήσει τις όποιες ιδεολογικές ονειρώξεις του και να μεταβάλει την Ελλάδα σε πολυπολιτισμικό οίκο ανοχής...
Υπάρχει και η Νέμεσης

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Εκχώρηση κυριαρχίας χωρίς 180 ψήφους στην Βουλή = Εδώλιο!

Με αντάλλαγμα την εθνική κυριαρχία, οι Γερμανοί κατά κύριο λόγο και κατά δεύτερο οι Γάλλοι, μας υπόσχονται απλά... παραμονή στην ευρωζώνη.
Δυστυχώς επιβεβαιώνεται πλήρως η προβλέψη και η θέση που είχαμε λάβει πριν από δύο εβδομάδες: Ότι έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι παραμονή στο ευρώ, σημαίνει ότι θα γίνουν δούλοι στο τόπο τους.
Σημαίνει τέλος στην εθνική κυριαρχία (αυτά τα περί "απώλειας μέρους της εθνικής κυριαρχίας" θυμίζει το "ολίγον έγκυος"), ανάληψη της οικονομικής και συνεπώς όλης της διακυβέρνησης της χώρας από τους ξένους και βέβαια έπεται συνέχεια.
Ιστορικά ένα κράτος που έχει αποφασίσει από μόνο του να παραδοθεί σε μία ξένη δύναμη χάνει νομοτελειακά, αργά ή γρήγορα εδάφη και έλεγχο. Εκτός και αν νομίζει κάποιος ότι μια Ελλάδα της οποίας τον έλεγχο τον έχουν οι ξένοι θα μείνει ανέπαφη την στιγμή που η Τουρκία καραδοκεί.
Εκτός και αν υπάρχουν αφελείς που πιστεύουν ότι η Μέρκελ θα στείλει στρατό για να μας προστατέψει! Η άλλη λύση ένα μεγάλο "ΟΧΙ" στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και αγώνας για να παραμείνουμε στην ευρωζώνη. Και στην μία περίπτωση και στην άλλη η χώρα θα περάσει δύσκλες στιγμές.
Υπάρχει και η διέξοδος του εθνικού νομίσματος. Εδώ οι πολίτες θα επιλέξουν συν τω χρόνω. Κανείς δεν μπορεί να επιβάλει τίποτα σε μία χώρα, αν οι πολίτες της δεν το επιθυμούν ή δεν αντιδρούν. Ούτε καν δικτατορία.
Πάντως η κυβέρνηση για να περάσει την συμφωνία εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας θα πρέπει να έχει πλειοψηφία 3/5 δηλαδή 180 βουλευτές. Οτιδήποτε άλλο (δηλαδή απόπειρά τους να περάσουν την συμφωνία με απόλυτη πλειοψηφία 151 ψήφων, τους καθίζει στο εδώλιο του κατηγορουμένου με κατηγορίες ανάλογες με αυτές των πραξικοπηματιών της 21ης Απριλίου.
Η ώρα της απόφασης έφτασε. Οι Γαλλογερμανοί προτείνουν για την ακρίβεια επιβάλουν "κούρεμα" του χρέους άνω του 50%. αυτό σημαίνει καταστροφή σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία κλπ και βέβαια απαιτούν πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το τέλος του 2012.
Θα μας δανείζουν μόνο για τους τόκους των παλαιών δανείων. Η Ελλάδα θα πρέπει να βγάζει αρκετά για να πληρώνει τα έξοδά της και να μειώνει και το κεφάλαιο των δανείων! Επίσης διορία εννέα μήνες στις τράπεζες να βρουν κεφάλαια και μετά στήριξη από τα κράτη ή το EFSF.
Τα λεφτά που θα χάσουν οι τράπεζες, υπόσχονται ότι θα τους τα δώσουν πίσω μέσω των ιδιωτικοποιήσεων. Δηλαδή το 50 ή 60% του χρέους θα το δώσουμε πίσω με εθνικό πλούτο...
Αυτό το θεωρούν καλή και εθνικά συμφέρουσα συμφωνία;

Αποκάλυψη-σοκ: Μόλις 48 δισ. ευρώ τους κόστισε η δεύτερη Κατοχή


Μια εκπληκτική αποκάλυψη προέκυψε κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το επίπεδο του "κουρέματος" του ελληνικού χρέους: Όπως μεταδίδεται από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταξύ των ιδεών που βρίσκονται υπό συζήτηση είναι να επεκταθεί η περίοδος αποπληρωμής και να κοπούν τα επιτόκια στο πρώτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας των 110 δισ. ευρώ. Και συνεχίζει η ανταπόκριση: "Η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ έχουν μέχρι σήμερα δανείσει στην Ελλάδα 48 δισ. ευρώ από το συγκεκριμένο πακέτο"!
Δηλαδή η χώρα έχει δεθεί για 48 κωλο-δισεκατομμύρια (συγγνώμη για την έκφραση, αλλά "είμαστε σε πόλεμο", όπως λένε και οι Γ.παπανδρέου και Ε.Βενιζέλος, οπότε επιτρέπονται και οι ανορθόδοξες εκφράσεις, ειδικά όταν πρόκειται να περιγράψουμε ανώμαλες καταστάσεις).
Αυτό ήταν όλα όσα πέτυχε με το Μνημόνιο και την ισοπέδωσή της η κυβέρνηση Παπανδρέου, όταν τον χειμώνα του 2010 της δάνειζαν 50 δισ. οι αγορές με επιτόκιο 4,5% (η Ρωσία τα 25 δισ.) και έως 6,5% οι διεθνείς αγορές τα υπόλοιπα 25 δισ..
Και φτάσαμε στο σημείο να μας πτωχεύουν τώρα και να αναλαμβάνουν τον έλεγχο της χώρας έχοντας δώσει μόλις 48 δισ. ευρώ και αυτά δανεικά βέβαια!
Αυτού του είδους η συμφωνία από μόνη της θα έπρεπε να κινητοποιήσει τις δικαστικές αρχές της χώρας και να ξεκινήσουν την διερεύνηση της υπόθεσης αυτής, μαζί βέβαια με όλα τα άλλα γεγονότα που την έχουν συνοδεύσει.
Κατα τα λοιπά πολύ δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος. Η Γαλλία δέχεται ανώατο 40% "κούρεμα" για τις τράπεζές της και η Γερμανία που είναι λιγότερο εκτεθειμένη και το μόνο που επιθυμεί είναι να μην πληρώσει άλλο το ελληνικό χρέος, δεν κατεβαίνει κάτω από το 60%. Οι οικονομικοί παρατηρητές θεωρούν ότι "Μπορεί να τα βρούν ίσως στο 50%", αλλά και πάλι το ποσοστό είναι τεράστιο: Τα ελληνικά - ελλειμματικά - ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να πληρώσουν "από την τσέπη τους" κάπου 13 δισ. ευρώ και οι τράπεζες άλλα 20-25.
Και αν οι τράπεζες απλά σε πρώτη φάση θα κρατικοποιηθούν και εν συνεχεία θα περιέλθουν σε ξένα χέρια,σηματοδοτώντας την τιμωρία στο άπληστο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα Ταμεία: Που θα βρούν πόρους για συντάξεις και εφάπαξ σε μία χώρα που θα διοικείται από τους Γερμανούς;   
Σύμφωνα με το Dow Jones, αν το κούρεμα μείνει στο 21%, όπως αποφασίστηκε τον περασμένο Ιούλιο, η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον 143 δισ. ευρώ σε δάνεια έως το 2020.

defencenet

Μια υπέροχη εικόνα...

''Τό δέ τήν Πόλιν σοι δούναι, ουτ' εμόν εστί ούτε άλλου τών κατοικούντων εν αυτή... 
Κοινή γάρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν καί ού φεισόμεθα τής ζωής ημών....''
Κωνσταντίνος  Παλαιολόγος


Όταν ήλθε η ώρα η πόλη να τουρκέψει και μπήκαν μέσα οι Τούρκοι, έτρεξε ο βασιλιάς μας καβάλα στ’ άλογό του να τους εμποδίσει. Ήταν πλήθος αρίφνητο η Τουρκιά, χιλιάδες τον έβαλαν στη μέση κι εκείνος χτυπούσε κι έκοβε με το σπαθί του.

Τότε σκοτώθη τ’ άλογό του κι έπεσε κι αυτός. Κι εκεί που ένας Αράπης σήκωσε το σπαθί να χτυπήσει το βασιλιά, ήρθε άγγελος Κυρίου και τον άρπαξε και τον πήγε σε μια σπηλιά βαθιά στη γη κάτω, κοντά στη Χρυσόπορτα.

Εκεί μένει μαρμαρωμένος ο βασιλιάς και καρτερεί την ώρα να ’ρθει πάλι ο άγγελος να τον σηκώσει. Οι Τούρκοι το ξέρουν καλά αυτό, μα δεν μπορούν να βρουν τη σπηλιά που είναι ο βασιλιάς γι’ αυτό έχτισαν την πόρτα που ξέρουν πως απ’ αυτή θα μπει ο βασιλιάς να τους πάρει πίσω την Πόλη.

Μα, όταν είναι θέλημα Θεού, θα κατεβεί ο άγγελος στη σπηλιά και θα τον ξεμαρμαρώσει και θα του δώσει στο χέρι το σπαθί που είχε στη μάχη. Και θα σηκωθεί ο βασιλιάς και θα μπει στην Πόλη από τη Χρυσόπορτα και, κυνηγώντας με τα φουσάτα του τους Τούρκους, θα τους διώξει ως την Κόκκινη Μηλιά.


Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ... "Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει την ελληνική, αλλά να μην είναι με το μέρος των Ελλήνων"!

REUTERS: Ζητάνε προδότη-δωσίλογο να κυβερνήσει την Ελλάδα! 
"Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει την ελληνική, αλλά να μην είναι με το μέρος των Ελλήνων"! Με αυτή τη φράση κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιγράφει στο Reuters το σχέδιο που συγκεντρώνει όλο και περισσότερους υποστηρικτές και θέλει να υπάρξει ευρεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας, ώστε να προωθηθούν όλα όσα ζητούν οι δανειστές.


Δηλαδή ζητάνε έναν ξενόψυχο προδότη, δωσίλογο, ανάλογο με την κυβέρνηση Ράλληδων και Λογοθετόπουλων της Κατοχής! Κι εμείς απεργούμε μόνο για την εφεδρεία ή για τους μισθούς, αντί να απεργούμε για την εθνική ανεξαρτησία!
Το πρακτορείο τονίζει πως η ιδέα αυτή, δηλαδή να τεθεί η Ελλάδα υπό εποπτεία και να υπάρξει περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, έχει όλο και περισσότερους υποστηρικτές, όμως από ορισμένους ακόμα δεν έχει γίνει αποδεκτός γιατί έχει χαρακτηριστικά... αποικίας "και η αποικία έχει και εξεγέρσεις", όπως είπε χαρακτηριστικά ένας από αυτούς.

Βάσει της πρότασης, η προς το παρόν ολιγομελής ομάδα δράσης της Κομισιόν που βρίσκεται στην Αθήνα υπό τον κ. Horst Reichenbach θα στηριχθεί με στρατιές από εκατοντάδες τεχνοκράτες που θα έρθουν στην Ελλάδα, θα αποκτήσει ορισμένες εκτελεστικές αρμοδιότητες και θα έχει τον τελικό λόγο σε διάφορους τομείς όπως επί παραδείγματι στις αποκρατικοποιήσεις.

Πηγές του πρακτορείου Reuters αναφέρουν πως αν και ορισμένοι –κυρίως οι Ιρλανδοί– απορρίπτουν την πρόταση ως μία νέα μορφή αποικιοκρατίας, η ευρύτερη στήριξη ενισχύεται. "Ή θα γίνει αυτό, ή δεν θα λάβουν άλλα χρήματα" αναφέρει μία πηγή του Reuters προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις και συμπληρώνει πως η ομάδα δράσης πρέπει να αναλάβει ορισμένες από τις λειτουργίες του κράτους.

"Το μέγεθος της παρέμβασης θα είναι άνευ προηγουμένου" αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος. Άλλος αξιωματούχος αναφέρει στο Reuters ότι υπάρχει η σκέψη για τη δημιουργία μόνιμου σώματος στην Ελλάδα που θα συνεχίσει το έργο του κλιμακίου της τρόικας.

"Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει ελληνικά, αλλά που να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων" αναφέρει ο αξιωματούχος, συμπληρώνοντας πως το σχέδιο "πρέπει να παρουσιαστεί προσεκτικά, ας το ονομάσουμε τεχνική βοήθεια... ή κάπως αλλιώς. Δεν μπορούμε να τους ποδοπατήσουμε. Θα υπάρξει μεγάλη αντίσταση. Η επίσημη εξουσία δεν θα είναι πλέον στα χέρια τους, οι Έλληνες πρέπει να το δεχθούν αυτό". 
Θα τα ανεχθούμε όλα αυτά;

defencenet.



Για να μην ξεχνιόμαστε... Αυτή πρέπει να είναι η αμοιβή και η κατάληξη για ντόπιους και εισαγόμενους ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Η «μαφία του δυναμίτη» καταστρέφει το Αιγαίο

Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΥΤΤΗ

Στον αέρα τινάζουν το θαλάσσιο οικοσύστημα του νοτίου Αιγαίου συμμορίες παράνομων αλιέων που χρησιμοποιούν δυναμίτη και δρουν με μαφιόζικο τρόπο. Με σκοπό τη γρήγορη ψαριά και το εύκολο κέρδος, δεν διστάζουν να τοποθετούν εκρηκτικούς μηχανισμούς στους υδάτινους οικοτόπους, μετατρέποντας τον θαλάσσιο βυθό σε κρανίου τόπο. Τα ψάρια που πιάνονται πωλούνται κανονικά στην ιχθυαγορά και σε ψαροταβέρνες, καθώς οι ελεγκτικές Αρχές και τα λιμεναρχεία δηλώνουν στη Real planet ότι αδυνατούν να περιφρουρήσουν το οικοσύστημα και να αντιδράσουν στην καταστροφή που συντελείται.
Παράνομο δίκτυο
«Η συμμορία δραστηριοποιείται κυρίως στα Κουφονήσια των Κυκλάδων και απλώνει το παράνομο δίκτυό της στην περιοχή της νότιας Κρήτης, ανατινάσσοντας τη θαλάσσια περιοχή της Γαύδου και της Γαυδοπούλας, που είναι ενταγμένες στο Δίκτυο Natura. Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές για ψάρεμα με δυναμίτη στην Κάλυμνο και στη Σάμο», καταγγέλλει στην «R» ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλασσίων Ερευνών «Αρχιπέλαγος» Θοδωρής Τσιμπίδης. «Τα μέλη της συμμορίας είναι επαγγελματίες αλιείς που διαθέτουν ιδιόκτητα σκάφη. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι παράνομοι αλιείς στη Μάνη Λακωνίας.

Οι ασυνείδητοι ερασιτέχνες δεν διαθέτουν αλιευτικά σκάφη και ρίχνουν τους δυναμίτες από τη στεριά, προξενώντας τεράστιες καταστροφές στα παράκτιο οικοσύστημα», προσθέτει. Το ψάρεμα με δυναμίτη γίνεται όλο τον χρόνο, ακόμη και τον Αύγουστο, όταν οι περιοχές της χώρας κατακλύζονται από λουόμενους και σκάφη αναψυχής. Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για μια τεράστια οικολογική καταστροφή, η οποία προκαλεί ανεπανόρθωτες βλάβες στο περιβάλλον και στα είδη της ιχθυοπανίδας.
Πώς δρουν
Η κατασκευή του δυναμίτη είναι σχετικά απλή. Μέσα σε πλαστικά δοχεία τοποθετείται ένα μείγμα εκρηκτικών υλών, που αποτελείται από νιτρική αμμωνία και βενζίνη. Στο καπάκι του δοχείου, οι παράνομοι αλιείς τοποθετούν βραδύκαυστο φιτίλι ή ένα καψούλι. Αρχικά τα σκάφη των «μαφιόζων» προσεγγίζουν εκλεκτούς ψαρότοπους και με σύγχρονα βυθόμετρα ερευνούν εξονυχιστικά τον βυθό, ώστε να υπολογίσουν την ποσότητα της ψαριάς που θα ανατινάξουν. Επειτα, οι ασυνείδητοι αλιείς ρίχνουν στη θάλασσα δολώματα και διάφορες τροφές, προκειμένου να προσεγγίσουν τα ψάρια. Οταν τα ψάρια πλησιάσουν αρκετά για να φάνε, ελέγχουν εκ νέου την περιοχή και αφού σιγουρευτούν ότι δεν υπάρχει κανένα άλλο σκάφος, πετούν τον δυναμίτη. Η έκρηξη είναι τόσο ισχυρή που σκοτώνει τα πάντα σε ακτίνα 200 μέτρων και μέχρι και 50 μέτρων βάθος, αναλόγως την ποσότητα της εκρηκτικής ύλης που θα τοποθετηθεί στο δοχείο.
Θάνατος στο οικοσύστημα

«Μαζί με τα μεγάλα ψάρια που ανατινάσσουν οι δυναμίτες, δολοφονείται ο γόνος, καθώς επίσης και το φυτοπλαγκτόν, η βάση της τροφικής αλυσίδας. Επιπλέον, καταστρέφονται τα κοράλλια, τα δάση της Ποσειδωνίας και ό,τι άλλο βρίσκεται στον βυθό. Η ανάκαμψη του οικοσυστήματος είναι από δύσκολη έως αδύνατη. Οπου πέσει δυναμίτης, χρειάζεται τουλάχιστον ένας αιώνας για να ανακάμψει η περιοχή που ανατινάσσεται»,
εξηγεί ο Θ. Τσιμπίδης.

Διαμαρτύρονται και οι ψαράδες

Η Ενωση Παράκτιας Αλιείας των Κυκλάδων καταδικάζει ανοιχτά αυτούς τους δολοφονικούς τρόπους ψαρέματος και διαμαρτύρεται στη Real planet, καθώς η παράνομη αλιεία με δυναμίτη τούς διαλύει οικονομικά και τους ωθεί γρηγορότερα στον αφανισμό. «Εχουμε τεράστιο πρόβλημα με τις εκρήξεις στις νότιες Κυκλάδες. Εκτός από τα υπόλοιπα παράνομα αλιευτικά εργαλεία, τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τους “μαφιόζους” μπουρλοτιέρηδες. Κανείς δεν ενδιαφέρεται. Εχουν βαλθεί να καταστρέψουν το θαλάσσιο οικοσύστημα με κάθε τρόπο. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, αμφιβάλω αν οι επόμενες γενιές θα βρουν ψάρια στο Αιγαίο», τονίζει, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ένωσης Δημήτρης Ζάννες.
Κουφονήσια

«Τα Ζωνιανά των Κυκλάδων»

«Στα Κουφονήσια υπάρχουν τρεις “μαφιόζοι” επαγγελματίες ψαράδες, που δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο στον βυθό της περιοχής. Εκτός από το νησί τους, στο στόχαστρο έχουν μπει η Ηρακλειά, η Δονούσα και η θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της νότιας Νάξου. Η περιοχή είναι “τα Ζωνιανιά των Κυκλάδων”», αναφέρει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλασσίων Ερευνών «Αρχιπέλαγος» Θοδωρής Τσιμπίδης. Η κατάσταση έφτασε στα απροχώρητο, όταν στις 19 Αυγούστου ένας άτυχος ψαράς που τους ακολούθησε τραυματίστηκε βαριά από δυναμίτη που του έσκασε στα χέρια.

Το ινστιτούτο είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και στην ευρύτερη περιοχή των Μικρών Κυκλάδων. Τον Φεβρουάριο είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Νάξου, χωρίς ωστόσο να λάβει κάποια απάντηση. «Το ινστιτούτο έχει στα χέρια του και ονόματα της συμμορίας, αλλά και τα ονόματα από τα καΐκια που ανατινάσσουν το οικοσύστημα. Τα ονόματα αυτά θα τα δώσουμε μόνο στον εισαγγελέα», επισημαίνει ο διευθυντής του ινστιτούτου.
Νάξος

Ένα σκάφος του Λιμενικού για όλη την περιοχή

Ανήμπορο να αγγίξει τη συμμορία των μπουρλοτιέρηδων των Κυκλάδων δηλώνει το Λιμεναρχείο Νάξου, το οποίο είναι υπεύθυνο να καλύψει μια περιοχή που ξεκινά από τη Νάξο, καλύπτει την ευρύτερη περιοχή των Μικρών Κυκλάδων και φτάνει μέχρι την Αμοργό. «Εχουμε πολλές καταγγελίες για ψάρεμα με δυναμίτη, ωστόσο υπάρχουν δυσκολίες. Πέρα του ότι ο χώρος που πρέπει να προστατεύσουμε είναι μεγάλος για να φυλαχθεί επαρκώς από ένα σκάφος, οι παράνομοι ψαράδες έχουν αρκετά καλούς πληροφοριοδότες. Οταν ξεκινά το Λιμενικό να κάνει καταδίωξη, πάντα προλαβαίνουν έγκαιρα να ενημερωθούν», δηλώνει στη Real planet ο λιμενάρχης Νάξου Αλέξιος Αποστολόπουλος.
ΚρήτηΣτόχος Γαύδος και Γαυδοπούλα
Το κύκλωμα φαίνεται να έχει διασυνδέσεις με μια μεγαλύτερη ομάδα ψαράδων, η οποία δραστηριοποιείται στα Σφακιά της Κρήτης. «Κάθε Αύγουστο, ένα από τα τρία επαγγελματικά σκάφη από τη “Μαφία” των Κουφονησιών επισκέπτεται τα Σφακιά και συστρατεύεται με τον υπόλοιπο στόλο των μπουρλοτιέρηδων», παρατηρεί ο Θ. Τσιμπίδης. Στο «στόχαστρό» τους έχει μπει η Γαύδος και η Γαυδοπούλα, που είναι περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ενταγμένες στο Δίκτυο Natura. «Στην ευρύτερη περιοχή της νότιας Κρήτης, δραστηριοποιείται μια συμμορία περίπου 25 ατόμων που κάνει αυτή τη δουλειά.

Τα έχουμε καταγγείλει όλα στις λιμενικές Αρχές, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια αντίδραση», τονίζει ο διευθυντής του ινστιτούτου. Πληροφορίες από το «Αρχιπέλαγος» τονίζουν ότι το ψάρεμα με δυναμίτη στα Σφακιά έχει γίνει, πλέον, παράδοση. Το Λιμεναρχείο Παλαιοχώρας είναι το μόνο που διαθέτει σκάφος σε ολόκληρη τη νότια Κρήτη, ωστόσο, μόλις πριν από λίγους μήνες έβαλε καύσιμα για να κάνει περιπολίες. Οι λιμενικές Αρχές επιβεβαίωσαν στην «R» ότι η Γαύδος και η Γαυδοπούλα είναι απροστάτευτες. Από την άλλη, δεν έχει επίσημες καταγγελίες για τους παράνομους ψαράδες των Σφακίων, παρά μόνο πληροφορίες.
ΚάλυμνοςΣφαγή με... σύστημα
Μεγάλη καταστροφή από δυναμίτες συντελείται και στην Κάλυμνο. «Το παράνομο κύκλωμα αποτελείται από ένα αλιευτικό και μία ομάδα ερασιτεχνών ψαράδων, που διαθέτουν φουσκωτό σκάφος. Η συμμορία αλωνίζει σε όλη την περιοχή των Δωδεκανήσων και φτάνει μέχρι και το βορειοανατολικό Αιγαίο, προξενώντας τεράστιες καταστροφές. Τα δύο σκάφη ξεκινούν από το λιμάνι της Καλύμνου και επιλέγουν προσεκτικά την περιοχή που θα ανατινάξουν. Μπροστά πηγαίνει το ταχύπλοο με τους ερασιτέχνες, για να μπορούν να ελέγχουν την περιοχή. Οταν σιγουρευτούν ότι είναι μόνοι τους, ενημερώνουν το αλιευτικό και μαλαγρώνουν την περιοχή.

Επειτα ρίχνουν τον δυναμίτη και απομακρύνονται. Μετά την πρώτη έκρηξη, το επαγγελματικό σκάφος πηγαίνει στον τόπο και συλλέγει τα νεκρά ψάρια. Προκειμένου να θολώσει τα νερά, μάλιστα, επικοινωνεί με το «Αρχιπέλαγος» και καταγγέλλει την ανατίναξη που προκάλεσε το φουσκωτό. Με αυτό τον τρόπο κατασκευάζουν το άλλοθί τους, σε περίπτωση που κάνει την εμφάνισή του το Λιμεναρχείο.«Το έχουν κάνει επανειλημμένα, πλέον τους γνωρίζουμε. Το δόλιο κόλπο το έχουμε καταγγείλει και στις Αρχές, που ωστόσο δεν κάνουν τίποτα», υπογραμμίζει ο Θ. Τσιμπίδης. Πριν από έναν χρόνο, μάλιστα, στη νότια Σάμο, στον οικισμό Περί, μια μεσογειακή φώκια μήκους 1,70 μέτρων έπεσε θύμα των μπουρλοτιέρηδων. Το Λιμεναρχείο Καλύμνου, πάντως, αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση για τους παράνομους ψαράδες.

real

 

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Με λαθρομετανάστες σπάσανε την απεργία της καθαριότητας...

Πριν από λίγη ώρα ιδιωτικά συνεργεία αποτελούμενα από λαθρομετανάστες στην πλειοψηφία τους, ξεκίνησαν να συλλέγουν υπό την προστασία των αστυνομικών και των εισαγγελέων τα σκουπίδια από τους δρόμους.

Οι εταιρείες που διαθέτουν τα συνεργεία έχουν υπογράψει σχετικές συμβάσεις έργου με την Περιφέρεια για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών.

Τα συνεργεία (στελεχωμένα με λαθρομετανάστες) σπάνε την απεργία των εργατών καθαριότητας, οι οποίοι έχουν απειλήσει ότι θα αντιδράσουν δυναμικά.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, σε εφαρμογή της χθεσινής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και της σημερινής υγειονομικής διατάξεως επείγουσας ανάγκης αποκομιδής απορριμμάτων που εξέδωσε το υπ. Υγείας, ανέθεσε το συγκεκριμένο έργο σε 3 ιδιωτικές εταιρείες, με την εντολή να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων από ευαίσθητους για τη Δημόσια Υγεία χώρους.

Τα απορριμματοφόρα θα ξεκινήσουν το έργο της αποκομιδής από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και τα σχολεία σε συνεργασία με την Εισαγγελία, την Αστυνομία και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτήν την ώρα βρίσκονται τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ είναι παρατεταγμένες στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, ενώ οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν αποχωρούν από το ΧΥΤΑ Φυλής και η κατάσταση είναι έκρυθμη.


defencener

Σχόλιο Blog: Δεν θα σταθώ στο δίκαιο ή άδικο της απεργίας αλλά στο ότι αρχίζει να φαίνεται ο πραγματικός λόγος που άφησαν τις λαθροορδές ανεξέλεγκτες να καταλύσουν την χώρα. Θα αποτελέσουν αν δεν αντιδράσουμε το εργαλείο της άλωσης και της πλήρους καταστροφής του Ελληνικού Έθνους και οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα. Τώρα σαν απεργοσπάστες, στερώντας ακόμα και αυτό το πενιχρό μεροκάματο από Έλληνες που το έχουν απόλυτη ανάγκη, αύριο σε θέσεις κλειδιά δημιουργώντας μια αντεθνική στρατιά χωρίς κανένα ίχνος Εθνικής συνείδησης.  

Αντί να κινήσουν τις νόμιμες διαδικασίες να τους συλλάβουν, να τους απελάσουν και να επιβάλουν και τις 5000€ πρόστιμο για το κάθε ένα που προβλέπει ο νόμος τους προστατεύουν κιόλας...

Φυσικά, και δεν θα κουραστώ ΠΟΤΕ να το γράφω, ο ανθελληνικός συμφερτός της αριστεράς που θα είχε χαλάσει τον κόσμο, που θα έχυνε μαύρο δάκρυ και θα ούρλιαζε για φασίστες Έλληνες που κατατρέχουν τους "κακόμοιρους" και θα είχαν κάψει το σύμπαν με τις ευλογίες των πάσης φύσεως τσιπροειδών της "αριστεράς και της Προόδου" για να προστατέψουν τους λαθροαγαπητικούς τους... τώρα ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;;; Αλλά όταν πρόκειται για Έλληνες ΜΟΥΓΚΑ... 

Αλλά ξέχασα τα συντρόφια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ γέμισαν την Αθήνα με αφίσες συμπαράστασης των Αλβανών φονιάδων και βιαστών... Που καιρός για Έλληνες...Δεν υπάρχει κονόμα...

"Αντιρατσιστικός Νόμος Καστανίδη"... Δείτε ποιούς εξυπηρετεί... καταδικάζοντας τους Έλληνες.

ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΙΣΧΥ ΧΘΕΣ Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ...







Αν και έφαγε τα μούτρα του ο Καστανίδης όταν έφερε το νόμο αυτό στη διαβούλευση όπου το 100% των σχολιαστών ξεφτίλισαν το Καστανοφασιστοειδές, τελικά πέρασε ο Νόμος, υπερψηφίστηκε και τέθηκε σε ισχύ από σήμερα. Από σήμερα δηλαδή όποιος πει κακή λεξούλα πχ για τα αλβανικά αποβράσματα με τα καλάσνικοφ που βιάζουν μανάδες μπροστά στα παιδιά τους, θα πηγαίνει φυλακή. Ας έλθουν λοιπόν να μας πιάσουν να μας πάνε φυλακή. Ο ξενολαγνικός και αντιρατσιστικός φασισμός δεν θα περάσει. Θα πρέπει πρώτα να πάει ο Καστανίδης, ο Γιωργάκης και οι άλλοι σοσιαλφασίστες να μείνουν στον Άγιο Παντελεήμονα και μετά μπορεί να περάσει. Δεν θα μου πει κανείς σοσιαλιστόπουστας το πως, το τι θα πιστεύω, θα διαπιστώνω και θα αισθάνομαι για τα αλλοδαπά ζώα που μπουκάρουν στα σπίτια, βιάζουν, ξεδοντιάζουν γριούλες και ξυλοκοπούν και σφάζουν ανήμπορους παππούδες. Τον δικό μου πατέρα έστειλαν αλβανοί στην εντατική για ένα μήνα με σπασμένο το κεφάλι και στο δικό μου αστυνομοαφύλακτο σπίτι μπούκαραν αλβανοί και άλλοι τυχοδιώκτες καθάρματα της αλλοδαπής, δεν άνοιξαν το κεφάλι του πατέρα του Καστανίδη, ούτε του Γιωργάκη, ούτε μπούκαραν στα σπίτια εκείνων, γιατί αυτούς τους φυλάνε από 16 διμοιρίες ενώ όταν τους φωνάζω εγώ να με προστατέψουν εκείνοι παίζουν το πουλάκι τους αδιάφορα... Τσακάτε τα παπάρια μου λοιπόν, το πολύ πολύ να σας ξεφτιλίσω και στα δικαστήρια. Και βέβαια περιμένω να στείλετε ως ρατσιστές στα δικαστήρια και όσα αναρχοπρεζόνια καίνε Ελληνικές σημαίες και όσα αλμπανά βγάζουν τραγουδάκια εξυβρίζοντας τους Έλληνες και την Ελλάδα που τους έκανε ανθρώπους αν και παίζεται και αυτό.... Τέλος είναι καιρός πια να φάνε και τις μηνυσούλες τους οι κάθε λογής Λοβέρδοι που ζητάνε νοσήλια και ιατροφαρμακευτική κάλυψη από τους σκληρά φορολογούμενους Έλληνες ενώ τα παρέχουν όλα αυτά και πολλά περισσότερα εντελώς δωρεάν στους αλλοδαπούς. Εάν αυτό δεν είναι ρατσισμός κατά των Ελλήνων τότε τι είναι ρατσισμός;
 
 
Οι φωτογραφίες προς προβληματισμό όσων σκέφτονται να ψηφίσουν, "Αριστερά" και "οικολογία" έστω από αντίδραση... ,που παρέχουν πλήρη κάλυψη στους παραπάνω χαρακτηρίζοντας ως φασίστες την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού. 

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ!!! Μια ταξιαρχία της ευρωχωροφυλακής (EGF) εγκαταστάθηκε στην Λάρισα

Η είδηση έχει αφαιρεθεί από τον διαχειριστή καθώς δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη πηγή που να αποδεικνύει την παρουσία σε Έλληνικό έδαφος ξένων αστυνομικών δυνάμεων.
Ζητούμε συγνώμη αλλά οι μέρες είναι δύσκολες και το φιλτράρισμα των ειδήσεων δεν είναι πάντα εφικτό.

Υ.Γ. Καθώς όμως η παρούσα κυβέρνηση έχει βαλθεί να μας διαψεύδει με κάθε τρόπο και πάντα προς το χειρότερο ας είμαστε επιφυλακτικτικοί.

Νόμος Καστανίδη ή "αντιρατσιστικός"... Το νέο μέσο φίμωσης και δίωξης... φυσικά μόνο για Έλληνες

Σήμερα αθόρυβα και μουλωχτά, όπως κάνουν οι κακοποιοί, η συμμορία που ρημάζει την χώρα έδωσε στον κάθε ανθέλληνα λαθραίο ή μη το απόλυτο εργαλείο δίωξης και φίμωσης των Ελλήνων. Να ξεκαθαρίσω ότι αναφαιρόμενος σε Έλληνες ενοώ ΜΟΝΟ όσους αγαπούν και νοιάζονται αυτόν τον τόπο και όχι τον κάθε τυχάρπαστο ελληνόφωνο "προοδευτικό". Διαβάστε ένα μικρό απόσπασμα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας και προσπαθήστε να κατανοήσετε την επίθεση που δέχεται ο Έλληνας και ο Ελληνισμός.

"Όποιος με πρόθεση, δημόσια, είτε προφορικά είτε διά του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, παροτρύνει, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος, κατά ομάδας προσώπων ή προσώπου, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό, κατά τρόπο που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή η πράξη ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή τριών χιλιάδων έως δέκα χιλιάδων (3.000 – 10.000) ευρώ".

Τα παραπάνω εκτρωματικά και άκρως επικίνδυνα για την ελευθερία μας είναι ένα απόσπασμα από τον "αντιρατσιστικό νόμο" ή "νόμο Καστανίδη"... Τις συνέπειες τέτοιων φασιστικών κατασκευασμάτων θα τις δούμε σε λίγο καιρό. 

Φυσικά η Αριστερά σε αυτή την απόπειρα φίμωσης είναι απούσα. Και πως θα μπορούσαν άλλωστε οι προστάτες αναρχικών, εγκληματιών λαθρομεταναστών, προδοτών, να μην συναινέσουν αφού βρήκαν το ιδανικό εργαλείο για να διώκουν του Έλληνες παρέα με λαθρομετανάστες και τον υπόλοιπο συμφερτό. 

Να μην υπάρχουν αυταπάτες. Το υπαγορευμένο, όπως και ο λαθρονόμος, από ύποπτες και ανθελληνικές οργανώσεις δεν θα στραφεί ποτέ εναντίων όσων βρίζουν, λοιδορούν, προδίδουν την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες. Ο νόμος αυτός φτιάχτηκε για να φιμώσει και να διώξει τους Έλληνες.

Την στιγμή που θα πάμε να ψηφίσουμε, δεν είναι μακριά, ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας αν μας έχει απομείνει έστω και μια στάλα αγάπη για αυτή την έρημη την πατρίδα μας. Ας προτάξουμε πρώτα το συμφέρον του τόπου μας και όχι μόνο της τσέπης μας...

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των Αλβανών ληστών και βιαστών...

11-10-2011:Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με εξάρθρωση σπείρας ληστών με τα kalashnikov, δημοσιοποίηση φωτογραφιών και στοιχείων ταυτότητας μελών της οργάνωσης


Πηγή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε ιδιαίτερα σοβαρή εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες σε σπίτια με βαρύ οπλισμό και ιδιαίτερη σκληρότητα
Συνελήφθησαν έξι μέλη της οργάνωσης, κυρίως αλλοδαπής καταγωγής, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο (2) αλλοδαποί
Εξιχνιάσθηκαν 23 περιπτώσεις ληστειών σε σπίτια και σε ένα κοσμηματοπωλείο σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής, στου Παπάγου και στην Αγία Παρασκευή.
Δημοσιοποιούνται τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τους για να βοηθηθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό κρησφύγετων ή άλλων θυμάτων τους
Εξαρθρώθηκε, χθες (10.10.11) στην Αθήνα, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ιδιαίτερα σοβαρή εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες σε σπίτια με βαρύ οπλισμό και ιδιαίτερη σκληρότητα, μέλη της οποίας κακοποίησαν κάποια από τα θύματά τους.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αλλοδαποί κυρίως, καταγόμενοι από την Αλβανία, είχαν συνεχή δράση, εδώ και ένα εξάμηνο περίπου, έμπαιναν σε σπίτια πολιτών, βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, είτε από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες και κυρίες εισόδους είτε παραβιάζοντας αυτές, και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά – ηλεκτρικά είδη και οχήματα. Είχαν αφαιρέσει τουλάχιστον δέκα τέσσερα (14) οχήματα που τα χρησιμοποιούσαν και για τη διαφυγή τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, και είχαν ως γεωγραφικό πεδίο δράσης κυρίως τα νότια προάστια (Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Άλιμο, Αργυρούπολη, Κορωπί, Παλαιό Φάληρο, Βούλα), ενώ εξιχνιάσθηκαν ληστείες σε σπίτια από μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης στου Παπάγου και στην Αγία Παρασκευή. Σε μία περίπτωση είχαν μπει σε ένα κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ηλιούπολης και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 80.000 ευρώ.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας έχουν εξιχνιασθεί είκοσι τρεις (23) ένοπλες ληστείες, με τη χρήση Καλάσνικοφ, πιστολιών ή/και μαχαιριών, που αφορούν έξι (6) ληστείες στη Γλυφάδα, πέντε (5) ληστείες στον Άλιμο, τρεις (3) ληστείες στην Ηλιούπολη, μία (1) ληστεία στον Άγιο Δημήτριο, μια (1) ληστεία στη Βούλα, μία (1) ληστεία στην Αργυρούπολη, μία (1) ληστεία στο Κορωπί, τρεις (3) ληστείες στο Παλαιό Φάληρο, μία (1) ληστεία στου Παπάγου, μία (1) ληστεία στην Αγία Παρασκευή.
Από τις χθεσινές αστυνομικές επιχειρήσεις έχουν συλληφθεί έξι (6) άτομα, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο, άγνωστοι μέχρι στιγμής. Από τους συλληφθέντες, οι πέντε (5) είναι νεαροί άνδρες αλβανικής καταγωγής και η έκτη, είναι μία δεκαεξάχρονη (16η) κοπέλα, ελληνικής καταγωγής.
Ειδικότερα πρόκειται για τους :
  • Αλέξανδρο ΠΕΠΑ του Δημητερ και της Βαλεντίνα, γεν το 1990 στην Αλβανία, κάτοικο Νέου Κόσμου
  • Ερμιρ ΜΕΤΑ του Μπιλπιλ και της Βέρα, γεν. το 1991 στην Αλβανία, κάτοικο Παγκρατίου
  • Ερβιστ ΜΕΤΑ του Μπιλπιλ και της Βέρα, γεν. το 1996 στην Αλβανία, κάτοικο Παγκρατίου
  • Ενεα ΠΑΝΟ του Αντον και της Μαρία, γεν. το 1987 στην Αλβανία, κάτοικο Νέου Κόσμου
  • Σωκράτη ΜΕΝΙΚΟ του Jorgjl και της Anaca, γεν. το 1989 στην Αλβανία, κάτοικος Νέου Κόσμου
  • 16χρονη, Ελληνίδα, κάτοικο Αθηνών.
Δίνονται στη δημοσιότητα, με σχετική διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, οι φωτογραφίες των παραπάνω πέντε (5), Αλβανικής καταγωγής, μελών της εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων κρησφύγετων ή διαμερισμάτων διαμονής, καθώς και για την περίπτωση αναγνώρισής τους από τυχόν άλλα θύματα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Αλέξανδρος ΠΕΠΑ
Ερμιρ ΜΕΤΑ
Ερβιστ ΜΕΤΑ
Ενεα ΠΑΝΟ
Σωκράτης ΜΕΝΙΚΟ
Η αστυνομική επιχείρηση σύλληψής τους ξεκίνησε χθες (10.10.11) το πρωί, μετά από διαδοχικές επιχειρήσεις, που άρχισαν από την περιοχή του Νέου Κόσμου, όπου εντοπίσθηκαν, σε προαύλιο χώρο υπό κατάληψη Επαγγελματικού Λυκείου, και συνελήφθησαν δύο (2) από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (Ερμιρ ΜΕΤΑ, Ερβιστ ΜΕΤΑ). Άλλα δύο (2) μέλη (Αλέξανδρο ΠΕΠΑ και η 16χρονη Ελληνίδα) εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης Super Market στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο Νέο Κόσμο, όπου στάθμευσαν κλεμμένο αυτοκίνητο, μάρκας Mercedes, το οποίο είχαν αφαιρέσει την 27.09.2011 από την περιοχή της Γλυφάδας, μετά από ένοπλη ληστεία σε διαμέρισμα. Τα άλλα δυο (2) τελευταία μέλη συνελήφθησαν σε οδούς του Νέου Κόσμου και του Παγκρατίου, ύστερα από εκτεταμένες αστυνομικές αναζητήσεις.
Σε έρευνες που επακολούθησαν στο κλεμμένο αυτοκίνητο, καθώς και σε διαμερίσματα που διέμεναν, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν τα εξής:
  • Στο κλεμμένο αυτοκίνητο, μάρκας Mercedes, ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με επτά (7) φυσίγγια, καθώς και ένα (1) μαχαίρι.
  • Σε διαμέρισμα της οδού Αγκύλης 27, στο Νέο Κόσμο, που διέμενε ο Αλέξανδρο ΠΕΠΑ με τη 16χρονη Ελληνίδα, δύο (2) Καλασνικοφ με γεμιστήρες των 27 και 28 φυσιγγίων αντίστοιχα, ενενήντα τρία (93) φυσίγγια για Καλάσνικοφ, ένα (1) πτυσσόμενο μεταλλικό γκλομπ, κάλυκες και βολίδες, ένα (1) μαχαίρι, μικροποσότητα ινδικής κάνναβης, καθώς και πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών
  • Σε διαμέρισμα της οδού Βουτσινά 26, στο Νέο Κόσμο, που διατηρούσε ο Αλέξανδρο ΠΕΠΑ, έξι (6) φυσίγγια.
  • Σε διαμέρισμα της οδού Μανδροκλέους 23-25, στο Νέο Κόσμο, που διατηρούσε ο Ενεα ΠΑΝΟ, κλειδιά αυτοκινήτων.
  • Σε διαμέρισμα της οδού Αλεξανδρείας 63, στο Νέο Κόσμο, που διατηρούσε η 16χρονη Ελληνίδα, τρεις (3) σελίδες με αποκόμματα ηλεκτρονικών εφημερίδων με ληστείες που είχε διαπράξει η εγκληματική οργάνωση.
Επιπλέον στην κατοχή τους κατασχέθηκαν δύο (2) αυτοκίνητα, που ανήκουν στην ιδιοκτησία στενού συγγενικού προσώπου του Ενεα ΡΑΝΟ, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσα μετάβασης και διαφυγής από χώρους ληστειών, καθώς και για τη μεταφορά των κλοπιμαίων.
Στον Ερμιρ ΜΕΤΑ, έχουν επιβληθεί, με διάταξη του Ανακριτή, περιοριστικοί όροι εμφάνισης, δύο φορές κάθε μήνα, για υποθέσεις ναρκωτικών.
Οι έξι (6) συλληφθέντες σήμερα το απόγευμα θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, κατά περίσταση, είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη ληστειών, κατ΄ εξακολούθηση διάπραξη ληστειών, παράνομη κατοχή όπλων βαρέως τύπου, παράνομη κατοχή ναρκωτικών, αντίσταση κατά αστυνομικών και βιασμό.

Σημείωση BLOG:Άμεση επαναφορά της θανατικής ποινής... Δεν χρειάζεται να πληρώνει τέτοια κτήνη ο Ελληνικός Λαός.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Λιθουανός Δήμαρχος θέλει να αγοράσει Ελληνικό νησί!!! για να βοηθήσει όπως είπε τη χώρα μας, που έχει οικονομικές δυσκολίες και για να κάνουν οι Λιθουανοί φτηνές διακοπές !!!



Γιώργος Αδαλής 
aegeantimes.gr 
Ο δήμαρχος της πόλης Βίλνους, Άρτουρας Ζούοκας, πρότεινε να αγοράσει ένα νησί για τη Λιθουανία από την Ελλάδα, για να βοηθήσει όπως είπε τη χώρα μας, που έχει οικονομικές δυσκολίες.

Τη σχετική δήλωση έκανε ο Δήμαρχος την έκανε την Παρασκευή στη διάσκεψη «Επιχειρηματική Λιθουανία».

Κατά την άποψή του, οι Λιθουανοί θα αποκτούσαν έτσι, ένα θαυμάσιο τόπο για ανάπαυση και διακοπές. Τόνισε δε, ότι για τη χώρα, ένα τέτοιο βήμα «θα έκανε παγκόσμια διαφήμιση».

Το νησί που επέλξε ο Δήμαρχος, κατά την εκτίμησή του, θα μπορούσε να αγοραστεί για 6,9 εκατ. ευρώ!!!

Ολα τα παραπάνω κάνουν το γύρο του κόσμου, ακόμη και σε αξιόπιστα πρακτορεία ειδήσεων όπως το Ιντερφάξ!


Και μετά ξύπνησε... αλλά με τους εφιάλτες που κυβερνούν για καλό και για κακό ας μην είμαστε πολύ σίγουροι... ακόμα και για τους εαυτούς μας... Όλα στο σφυρί...

ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ!!!


Στοχεύουν τα νησιά μας οι Τούρκοι


Οι ίδιες έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η άμεση αντίδραση της Αθήνας και της Λευκωσίας ουσιαστικά ανάβει “κόκκινο” φως για τη συμμετοχή στις τουρκικές έρευνες όλων των μεγάλων διεθνών ερευνητικών εταιρειών, οι οποίες κατά πάγια τακτική, αποφεύγουν ζώνες όπου υπάρχουν αμφισβητήσεις

Μέχρι τα Δωδεκάνησα και πάνω στα κυπριακά θαλάσσια οικόπεδα, φτάνουν οι χάρτες των ερευνών για πετρέλαια που σχεδίασε η τουρκική κρατική εταιρεία TPAO (Turkiye Petrolleri A.O.), μετά το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Άγκυρα εξαιτίας των εξελίξεων στο μέτωπο του Οικοπέδου 12 της Κύπρου.


Σε μια προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής έντασης, οι κινήσεις της Άγκυρας, εκτιμάται ότι στοχεύουν στο πάγωμα της διαδικασίας των κυπριακών γεωτρήσεων και στην αποκόμιση «ανταλλαγμάτων», προς όφελος της γείτονος. Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, η Τουρκία υπέστη ακόμα μία “ήττα” στο μέτωπο των πετρελαίων.

Οπως τονίζουν στην εφημερίδα “Κεφάλαιο” πηγές της αγοράς, απευθύνθηκε σε νορβηγικές και γαλλικές εταιρείες, προκειμένου να ξεκινήσει τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες σε περιοχές που ανήκουν είτε στην ελληνική είτε στην κυπριακή δικαιοδοσία.
 

Αν και αρχικά η εταιρεία ΤΡΑΟ είχε λάβει θετική απάντηση στο αίτημά της, η άμεση κινητοποίηση της Αθήνας και της Λευκωσίας είχε ως αποτέλεσμα οι Νορβηγοί να αποσυρθούν, αφήνοντας τους Τούρκους στα “κρύα του λουτρού”.
 

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να αποφευχθεί το φιάσκο, οι Τούρκοι επιστράτευσαν το παρωχημένης τεχνολογίας ερευνητικό σκάφος “Koca Piri Reis”, το οποίο δεν έχει τη δυνατότητα διεξαγωγής ερευνών και, άρα, οι έρευνες που πραγματοποίησε ήταν για το “θεαθήναι”, χωρίς ουσιαστική ή πρακτική αξία.
 

Κυπριακές πηγές εκτιμούν ότι στόχος των ερευνών του τουρκικού σκάφους, που διέσχισε την περασμένη εβδομάδα τέσσερα κυπριακά θαλάσσια οικόπεδα, είναι η υποθαλάσσια οροσειρά του Ερατοσθένη, με μήκος 120 χιλιόμετρα και πλάτος 80 χιλιόμετρα.
 

Στα 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τις παρυφές της οροσειράς πραγματοποιείται η γεώτρηση της Noble Energy, στο Οικόπεδο 12.
 

Οι ίδιες έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η άμεση αντίδραση της Αθήνας και της Λευκωσίας ουσιαστικά ανάβει “κόκκινο” φως για τη συμμετοχή στις τουρκικές έρευνες όλων των μεγάλων διεθνών ερευνητικών εταιρειών, οι οποίες κατά πάγια τακτική, αποφεύγουν ζώνες όπου υπάρχουν αμφισβητήσεις.
 

Πλέον, για να κάνουν οι Τούρκοι τρισδιάστατες έρευνες στις περιοχές που έχουν μονομερώς προσδιορίσει, θα πρέπει οι ίδιοι να επενδύσουν ποσά της τάξης των 2 έως 3 δισ. δολαρίων, για την αγορά δικού τους σκάφους, υπεράκτιας πλατφόρμας και γεωτρύπανου για μεγάλα βάθη, καθώς καμία σοβαρή πετρελαϊκή δεν θα “ρισκάρει” να συμμετάσχει σε ένα τόσο παρακινδυνευμένο εγχείρημα.
 

ΩΡΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΑΟΖ
 
Μπορεί η ανακήρυξη εκ μέρους της Ελλάδας Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) να απαιτεί συμφωνία με τα γειτονικά κράτη -εν προκειμένω, για τις περιοχές νότια της Κρήτης θα χρειαστεί συμφωνία με τη Λιβύη, την Κύπρο και την Αίγυπτο-, ωστόσο οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να γίνουν οι πρώτες κινήσεις σε αυτήν την κατεύθυνση από την ελληνική πλευρά.

Μια τέτοια κίνηση θα οδηγούσε -όπως τονίζουν γνώστες των γεωπολιτικών και ενεργειακών ισορροπιών- σε οριστικό μπλοκάρισμα των προσπαθειών της τουρκικής πλευράς να δημιουργήσει τετελεσμένα στις ευαίσθητες περιοχές του Αιγαίου αλλά και της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.
 

Η περιοχή αποτελεί την εν δυνάμει προέκταση της λεκάνης του Λεβαντινίου και θα μπορούσε να εξελιχθεί στο επόμενο μεγάλο ερευνητικό στοίχημα της ανατολικής Μεσογείου, μετά το “Λεβιάθαν” και την “Αφροδίτη”.
 

Πηγή : Ροδιακή

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ...Με διαταγή από το Βερολίνο και... ακύρωσαν τα 400 Μ1Α1 Abrams που έδιναν δωρεάν οι Αμερικάνοι...


Image"Παγώνει" την δωρεάν αποδοχή των 400 αρμάτων μάχης Μ1Α1 από τις ΗΠΑ η κυβέρνηση, κατόπιν αντίδρασης της Γερμανίας, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες.

Πριν λίγο ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δήλωσε ότι:

Τα δημοσιεύματα αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχει αγορά, ούτε υπάρχουν σκέψεις για προμήθεια 400 αρμάτων μάχης, όπως αποτυπώνουν αυτά τα δημοσιεύματα, ούτε καινούργιες επιβαρύνσεις στον κρατικό προϋπολογισμό. Κατηγορηματική διάψευση: δεν υπάρχει κάτι τέτοιο”.

Είχε προηγηθεί ερώτηση Αυστιρακού ευρωβουλευτή και αντίδραση Φινλανών στην δωρεά αυτή.

Πρόκειται περί γελοίας προσέγγισης: Σαφώς και δεν υπάρχει αγορά, αφού τα άρματα παραχωρούνται δωρεάν. Κάποιες λίγες δεκάδες χιλιάδες δολάρια για να έρθουν σε μάχιμη κατάσταση, λιγότερα απ'όσο στοιχίζει ένα ταξίδι με τα VIP αερασκάφη της κυβέρνησης.

Και σε τελική ανάλυση η Ελλάδα είχε ζητήσει την δωρεάν παραχώρησή τους, δεν ήθελαν να πουλήσουν κάτι οι ΗΠΑ πέρα από ανταλλακτικά και πυρομαχικά. Το δώρο ήταν αξίας κάπου 4 δισ. ευρώ! Ήταν τεράστια επιτυχία του ΓΕΣ η παραχώρησή τους και είχε μπει "καρφί" στο μάτι της Τουρκίας, αλλά και της Γερμανίας που έχανε το μονοπώλιο των LEO2.

Τώρα ο Η.Μόσιαλος και η κυβέρνηση με τι θα αντικαταστήσουν τα "αρχαία" άρματα Μ48Α5; 'Η δεν τους ενδιαφέρει;
Όλα αυτά ενώ τα άρματα είχαν ζητηθεί από τις ΗΠΑ και υπήρξε αποδοχή του αιτήματος μετά από πολύ καιρό! Βέβαια παίζει και το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να μετανόησαν για την παραχώρησή τους και να έβαλαν των αποδέκτη του δώρου να το αποποιηθεί. Είναι γεγονός ότι η Άγκυρα την πολέμησε την προμήθεια "με νύχια και με δόντια".


Σε οποιαδήποτε περίπτωση η χώρα έχει μπει σε καθεστώς περιορισμένης κυριαρχίας και σε ότι αφορά την άμυνά της. Άρα πλέον όλα είναι πιθανά...

defencenet

Η Εθνική Άμυνα βάλεται βάναυσα από την τρόϊκα και τους ελληνόφωνους προδότες. Βάζουν σε κίνδυνο την ύπαρξη της Ελλάδας ως χώρο και ως έννοια. Σε μια εποχή που το γεωπολιτικό περιβάλον γίνεται όλο και πιό ρευστό όλο και πιό επικίνδυνο με τα σύννεφα μιας σύγκρουσης να πυκνώνουν στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο οι προδότες και προσκυνημένοι αφοπλίζουν την Ελλάδα και διαλύουν τις ένοπλες δυνάμεις.

Ο Νίτσε για τους Έλληνες...

Ο Νίτσε για τους Ελληνες

Από το βιβλίο “Γένεση της Τραγωδίας” του Νίτσε:


“Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν (οι δυτικοευρωπαίοι) δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά (για κάθε εποχή) ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. […]

Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους (Έλληνες), οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα!”

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Όταν η παγκόσμια οικονομία πιάστηκε αδιάβαστη ...


Όταν η παγκόσμια οικονομία πιάστηκε αδιάβαστη
...
Στις 15-16 Οκτωβρίου όμως, όσο κι αν θέλουμε να κρυφτούμε, θα αρχίσουμε πλέον να αισθανόμαστε, τον αέρα που θα φέρει πάνω μας ... ο ασκός του Αιόλου!

Γιώργος Αδαλής 
aegeantimes.gr



Ραντεβού λοιπόν η Μέρκελ με τον Σαρκοζί. με τον Σαρκοζί. Κυρίως πιάτο η Ελλάδα στο τραπέζι. Σίγουρα, βαίνουμε για ένα κούρεμα του Ελληνικού χρέους που θα κυμανθεί από 45% έως και 60%

Η κυβέρνηση μας είναι ακόμη και σήμερα εντελώς απροετοίμαστη για ένα τέτοιο γεγονός. Στην ουσία δεν γνωρίζει καν τις συνέπειες που μπορεί να έχει για τη χώρα μας. Η ευθύνη ανήκει ολοκληρωτικά στον Γ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σπατάλησε όλο τον κρίσιμο χρόνο που είχαμε, χωρίς καν να θωρακίσει τη χώρα μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο που ακόμη και για ένα πρωτοετή φοιτητή οικονομικών επιστημών ήταν το πιθανότερο.

Αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος!

Αν το γυρίζουμε από κάτω, βρίσκεται το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, η διεθνή μονεταριστική πολιτική και γενικότερα αυτό που κάποιοι ονομάζουν «αγορές» αλλά προσωπικά προτιμώ να δίνω ονόματα κάθε φορά, ανάλογα γιατί μιλάμε. Διότι οι αγορές, δεν έχουν τα ίδιο συμφέροντα και δρουν αντικρουόμενα. 

Αυτή τη φορά όμως, βρισκόμαστε σε ένα πρωτόγνωρο οικονομικό γεγονός, που στην ουσία προήλθε από το καθεστώς της χρεοκρατίας, και την απουσία πραγματικών χρημάτων από τα ταμεία.

Το χρέος, δημιούργησε τόσο χρήμα, που ουδείς σήμερα γνωρίζει την πραγματική αξία του πλούτου μιας Εθνικής Οικονομίας ή μιας οικονομίας ζώνης κρατών όπως η ΕΕ.

Το ζητούμενο ήταν να κρατηθεί πάση θυσία ως έχει το Δυτικό Οικονομικό Σύστημα, με τις τράπεζες να ασυδοτούν έναντι των Εθνικών οικονομιών!

Το σύστημα αυτό των 750.000.000 καταναλωτών έφτασε πολύ πάνω από τα όριά του, χωρίς να αυτορυθμιστεί, διότι κάτι τέτοιο θα «χαλούσε» τα μπόνους των Golden Boys!


Δυστυχώς, το χάος στην Δυτική Οικονομία, είναι τόσο μεγάλο και οι διαδρομές τόσο Δαιδαλώδεις , που σήμερα, ουδείς γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Κάτι που πριν 20 χρόνια, θα λυνόταν με μια εξίσωση μέσα σε ένα βράδυ.

Σήμερα οι παράμετροι είναι τόσες πολλές, τα κρυμμένα στοιχεία αναρίθμητα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει στον πλανήτη ένας οικονομολόγος που να μπορεί να φτιάξει ένα μοντέλο που να προβλέπει τι πρόκειται να συμβεί.

Στην ουσία, όλοι περιμένουν να δουν τι θα συμβεί για να διδαχτούν από αυτό!

Οσο κι αν σας φαίνεται παράξενο αυτό, ο μόνος ο οποίος θα μπορούσε να βγει αλώβητος από την παγκόσμια κρίση, και ίσως και κερδισμένος, ήταν η Ελλάδα.

Αρκεί , 10 μήνες πριν, να είχαμε εγκαταλείψει το ευρώ αλλά όχι την Ευρώπη!

Τώρα, ΚΑΙ δεν γίνεται ΚΑΙ δεν μας αφήνουν. Κι ακόμα κι αν το αποφασίζαμε, τώρα, στην παρούσα φάση, ΔΕΝ θα κερδίζαμε απολύτως τίποτα!

Κοινώς είναι αργά πια!

Με αυτά ως δεδομένα, η Ελλάδα μας πλέον, αποτελεί την «πατσαβούρα» κάθε χρηματιστή, πολιτικού, επιχειρηματία που θέλει να δικαιολογήσει την αποτυχία του, σκουπίζοντας το «καθαρό» μέτωπό του, με την πετσέτα που λέγεται Ελλάδα!

Είτε φταίμε είτε δεν φταίμε για κάτι, πλέον, όλοι μας κατηγορούν για τα πάθη τους!

Το σύστημα λοιπόν επιθυμεί και το διατυπώνει πλέον ανοιχτά, μια διεθνή επιτροπεία, έναν υπερ-πρωθυπουργό που θα διαφεντεύει τη χώρα μας και θα έχει την Ελληνική Κυβέρνηση ως «αχυράνθρωπους» !

Σε τέτοιο σημείο, δεν είχε φτάσει ποτέ η Δυτική Οικονομία!

Το ΔΝΤ, βλέποντας την στροφή της Κύπρου προς την Ρωσική αγορά, θα προσπαθήσει να παρέμβει στην οικονομία της Μεγαλονήσου, με πρόσχημα την συμμετοχή της στην ελληνική κρίση!

Ετσι σε λίγες μέρες ή εβδομάδες θα πάνε εκεί δήθεν για να ελέγξουν τον βαθμό της έκθεσης στην Ελληνική κρίση!

Είμαι βέβαιος γι αυτό.

Διότι, σε τέτοιες περιόδους, ο λύκος πάντα χαίρεται! Και ο λύκος, δηλαδή το ΔΝΤ, δεν πρόκειται να αφήσει την κρίση να κοπάσει. Πολύ απλά, διότι από την κρίση κερδίζουν μόνο αυτοί και κανείς άλλος!

Οσο για τον Ελληνικό λαό, σας είχα γράψει σε ανύποπτο χρόνο ένα άρθρο με τίτλο God Help Greece [Σχετικό άρθρο]!

Ίσως τώρα να αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε γιατί το είχα γράψει!

Ίσως καταλάβουν όλοι πλέον, ότι στις 15 με 16 Οκτωβρίου, θα ζήσουμε αυτό που έχουν προαποφασίσει για μας! Ένα σχέδιο που τέθηκε σε εφαρμογή πριν 15 χρόνια, κι εδώ και δύο χρόνια το ζούμε χωρίς να θέλουμε να το παραδεχτούμε.

Στις 15-16 Οκτωβρίου όμως, όσο κι αν θέλουμε να κρυφτούμε, θα αρχίσουμε πλέον να αισθανόμαστε, τον αέρα που θα φέρει πάνω μας ... ο ασκός του Αιόλου!

Haircut 60% και ... ΗellasCut 100% - Και ο Γ.Παπανδρέου ... κάνει κανό!

Η κατάρρευση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, η απόφαση για "κούρεμα" μέχρι και 60%, με συνακόλουθο αποτέλεσμα την χρεοκοπίας της Ελλάδας και η εκχώρηση από το ελληνικό πολιτικό σύστημα της εθνικής κυριαρχίας στους ξένους που αποτελούν την τρόϊκα (Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ) με αντάλλαγμα την επιβίωσή του είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται αυτή την στιγμή στο Βερολίνο.

Όπως μεταδίδουν στα διεθνή ΜΜΕ στελέχη της γερμανικής πλευράς, οι δύο κορυφαίοι πολιτικοί ηγέτες της Ευρωζώνης θα καταλήξουν στην απόφαση για μια πιθανή μείωση - «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σε ποσοστό έως και 60%!

Προσέξτε: Πρόκειται για την Ελλάδα και κανείς δεν μπαίνει στο κόπο, ούτε για τυπικούς λόγους να καλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό να συμμετάσχει στις συνομιλίες.

Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει η χώρα; Άλλο η οικονομική ανεπάρκειο και άλλο η ανεπάρκεια εθνικής αξιοπρέπειας. Ένας Έλληνας, ένας πραγματικός Έλληνας, σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δεν υπάρχει για να φωνάξει "Δεν μπορείτε να αποφασίζετε για εμάς χωρίς εμάς";

Οι ευρωτράπεζες ούτε τώρα είναι επαρκώς θωρακισμένες κεφαλαιακά – τουλάχιστον όχι ακόμη – εξ’ ου και οι συνεχείς εκκλήσεις στελεχών του ΔΝΤ, της ΕΕ, της Κομισιόν, της ίδιας της Γερμανίδας Καγκελάριου, για επίσπευση της ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών. Αυτό θα είναι εξάλλου και το έτερο βασικό σημείο διαπραγματεύσεων της φράου Μέρκελ με το Νικολά Σαρκοζί.

Σε κάθε περίπτωση τόσο η πιθανή αναπροσαρμογή της συμφωνίας του Ιουλίου για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας (το νέο «κούρεμα δηλαδή), όσο και οι τελικές λεπτομέρειες στο πως και πότε θα ενισχυθούν κεφαλαιακά οι τράπεζες, αναμένεται να εγκριθούν στο σύνολο αλλά και στο … τυπικό τους προς τα μέσα Οκτωβρίου, πιθανώς στην Σύνοδο Κορυφής στις 17 και 18 του μηνός.

To εκπληκτικό είναι ότι σε αυτή την κοσμογονία η κυβέρνηση είναι απλός θεατής, με τον Ε.Βενιζέλο να μιλάει εις ώτα μη ακουόντων και να κερδίζει τον τίτλο "του υπουργού Οικονομικών που οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία".

Ελπίζουμε τουλάχιστον ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου το ... κανό που έκανε την περασμένη Παρασκευή στον Σχοινιά υπό την προστασία της ΜΥΚ, εν μέσω κατάρρευσης της χώρας, να το ευχαριστήθηκε...


 defencenet.gr

Διαβάστε επίσης:

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters